1477647080-1459433756-melanie (1)

Zoek je goede dry needling?

Maak vandaag nog je afspraak

Fijn dat je hier bent, ik ben Melanie, fysiotherapeut in Den Haag. Mijn collega's en ik helpen je graag met jouw klacht.

  • Altijd direct een afspraak in de buurt
  • Contracten met alle zorgverzekeraars
  • Ruim 12.000 tevreden patiënten geholpen

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 18.00 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden

Home » Jouw behandeling » Dry Needling

Probeer dry needling bij Fysio Den Haag


Je kent het vast: knoopje hier, verkleving daar

Je weet wel wat we bedoelen: je spieren hebben een pijnlijk, gespannen en verhard plekje dat pijn doet als je erop drukt. Dit zijn zogeheten knopen, die ook wel ‘triggerpoints’ worden genoemd. Triggerpoints zorgen voor verstijving en problemen tijdens het bewegen.

Oog voor jouw knoop

Chronische spierpijn zoals RSI, hoofdpijn, lage rugklachten of nekklachten zijn vaak het resultaat van een triggerpoint. Wij kunnen daar aan werken met dry needling, deze wondernaalden zorgen van ontspanning van je spieren.

Dat is toch acupunctuur?

Hoewel we de vergelijking goed begrijpen, werken wij toch op een andere manier met naalden. Wij richten ons met dry needling met name op spieren, terwijl acupunctuur meer werkt met energiebanen. Daarnaast komen daar vaak meerdere naalden bij kijken, die een poosje in je lichaam staan. De fysiotherapeut heeft slechts een naald nodig, waarmee hij de spierknopen beïnvloedt.

Het prikje merk je nauwelijks

Zo’n prikje valt wel op, maar je merkt eigenlijk erg weinig van het prikje zelf. Je spier daarentegen, zal zich ineens ontspannen, dit kan pijn doen. Gelukkig is de pijn maar heel kort en merk je direct het positieve resultaat op je spier.

Spieren versoepelen

Vlak na een dry needling behandeling, heb je vaak een zwaar gevoel in je spieren die te vergelijken zijn met spierpijnachtige taferelen. Dit is maar tijdelijk, na een paar sessies merk je dat de knopen als sneeuw voor de zon zijn verdwenen en dat je verder kunt gaan met ontspanningsoefeningen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag?

Wat onze klanten zeggenWil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 20.30 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden