1477647080-1459433756-melanie (1)

Zoek je goede medical taping?

Maak vandaag nog je afspraak

Fijn dat je hier bent, ik ben Melanie, fysiotherapeut in Den Haag. Mijn collega's en ik helpen je graag met jouw klacht.

  • Altijd direct een afspraak in de buurt
  • Contracten met alle zorgverzekeraars
  • Ruim 12.000 tevreden patiënten geholpen

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 20.30 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden

Home » Jouw behandeling » Medical Taping

Medical taping bij Fysio Den Haag


Het belang van goed werkende spieren

Als je lichaam zich optimaal beweegt en je zit lekker in je vel sta je er niet bij stil wat de waarde is van goed werkende spieren. Tot het moment dat iets pijn gaat doen, je overbelast raakt, of je zelfs een gedeelte van je bewegingsvrijheid kwijtraakt.

Spieren zorgen voor meer dan optimale beweging

Je spieren zijn de basis voor alle bewegingen die je met je lichaam kunt maken. Maar dit is niet alles! Ze spelen ook een rol in het beheer van je lichaamstemperatuur en helpen je bij de bloedsomloop. Het is mede daarom van extra groot belang om niet met klachten door te lopen maar deze direct aan te pakken.

Medical taping als ondersteuning

Bij sommige klachten is het van belang dat je in je bewegingsvrijheid belemmerd wordt, dit doen we door middel van sporttape. Bij medical taping gaan we voor het tegenovergestelde resultaat: door de huid iets op te tillen en je spieren te ondersteunen geven we je bewegingsvrijheid terug zodat je optimaal kunt bewegen zonder dat het pijn doet.

Het herstellen vermogen van je lichaam

We brengen medical tape aan rondom de gebieden die een extra steuntje kunnen gebruiken. Hierbij wordt de bloedsomloop gestimuleerd en haalt het druk van de zenuwen. Zo wordt er een ideale situatie gecreëerd waarbij je lichaam zijn eigen herstellend vermogen in kan schakelen om zichzelf te genezen.

Drie-stappen-plan

Om je te helpen met je klachten werken we middels een drie-stappen-plan. De eerste stap is losmaken, dan lang maken en ten slotte sterk maken. Om dit te realiseren krijg je een eigen oefenprogramma die je thuis uit kunt voeren. De medical tape werkt hierbij als hulpmiddel zodat je zo snel mogelijk je zwakke spieren kunt herstellen, gespannen spieren kunt ontlasten of je houding kunt corrigeren.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag?

Wat onze klanten zeggenWil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 20.30 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden