headerimage

Zoek je goede Oedeemfysiotherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Den Haag. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Oedeemfysiotherapie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830607 WhatsApp

Oedeemfysiotherapie bij Fysio Den Haag


Oedeem is een vochtophoping in je lichaam. Het komt bijvoorbeeld voor aan het einde van een warme dag in de vorm van gezwollen enkels. Bij lymfe-oedeem ervaar je hetzelfde gevoel maar trekt het niet weg na een nachtje slapen. Je benen of armen voelen vermoeid of pijnlijk of je kunt niet alles optimaal bewegen. Oedeem wordt ook wel lymfedrainage genoemd.

Wat is de oorzaak?

Je lymfesysteem zorgt ervoor dat het vocht in je lichaam door de lymfeklieren gaat. Daar wordt het vocht gezuiverd en weer afgevoerd naar het bloed. Deze lymfeklieren zitten bijvoorbeeld in je hals, oksels, buik en liezen. Als deze lymfeklieren niet goed functioneren ontstaat er een ophoping van vocht. Dit kan een aangeboren probleem zijn of een bijkomend resultaat van een operatie of bestraling.

Oedeemfysiotherapie

Door middel van oedeemfysiotherapie werken we bij Fysio Den Haag met verschillende methodes. We richten ons op het afvoeren van vocht maar focussen ons ook op oplossingen voor de lange termijn.

Drainage door massage

Een van de technieken is een speciale massage die de afvoer van vocht stimuleert. Dit staat ook wel bekend onder de naam manuele lymfedrainage. Het kan een beetje ongemakkelijk aanvoelen omdat we aan het werk gaan met dieperliggende delen van je lichaam.

Zwachtelen of medical taping

Een snelle manier om het vocht af te voeren is het lichaamsdeel te zwachtelen of medical tape te plaatsen. Met deze methodes verandert de druk op de huid. Een combinatie van massage en oefeningen voor thuis zorgen ervoor dat de klachten minder snel terugkomen.

Een trainingsprogramma

De beste manier om oedeem voor langere tijd te verhelpen is een persoonlijk oefenprogramma. We leren je ademhalingsoefeningen en laten zien hoe je kunt bewegen en trainen om zelf zoveel mogelijk de afvoer te stimuleren en de beweeglijkheid van armen en benen te bevorderen.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top