headerimage

Zoek je goede Oedeemfysiotherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Den Haag. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Oedeemfysiotherapie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830607 WhatsApp

Oedeemfysiotherapie bij Fysio Den Haag


Oedeem is een vochtophoping in je lichaam. Het komt bijvoorbeeld voor aan het einde van een warme dag in de vorm van gezwollen enkels. Bij lymfe-oedeem ervaar je hetzelfde gevoel maar trekt het niet weg na een nachtje slapen. Je benen of armen voelen vermoeid of pijnlijk of je kunt niet alles optimaal bewegen. Oedeem wordt ook wel lymfedrainage genoemd.

Wat is de oorzaak?

Je lymfesysteem zorgt ervoor dat het vocht in je lichaam door de lymfeklieren gaat. Daar wordt het vocht gezuiverd en weer afgevoerd naar het bloed. Deze lymfeklieren zitten bijvoorbeeld in je hals, oksels, buik en liezen. Als deze lymfeklieren niet goed functioneren ontstaat er een ophoping van vocht. Dit kan een aangeboren probleem zijn of een bijkomend resultaat van een operatie of bestraling.

Oedeemfysiotherapie

Door middel van oedeemfysiotherapie werken we bij Fysio Den Haag met verschillende methodes. We richten ons op het afvoeren van vocht maar focussen ons ook op oplossingen voor de lange termijn.

Drainage door massage

Een van de technieken is een speciale massage die de afvoer van vocht stimuleert. Dit staat ook wel bekend onder de naam manuele lymfedrainage. Het kan een beetje ongemakkelijk aanvoelen omdat we aan het werk gaan met dieperliggende delen van je lichaam.

Zwachtelen of medical taping

Een snelle manier om het vocht af te voeren is het lichaamsdeel te zwachtelen of medical tape te plaatsen. Met deze methodes verandert de druk op de huid. Een combinatie van massage en oefeningen voor thuis zorgen ervoor dat de klachten minder snel terugkomen.

Een trainingsprogramma

De beste manier om oedeem voor langere tijd te verhelpen is een persoonlijk oefenprogramma. We leren je ademhalingsoefeningen en laten zien hoe je kunt bewegen en trainen om zelf zoveel mogelijk de afvoer te stimuleren en de beweeglijkheid van armen en benen te bevorderen.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top