Nerissa
Je zult merken dat ik aandachtig en actief luister en precies wil begrijpen wat een klacht voor jou betekent.
Bel 070-2210719

Het leek me leuk

Fysiotherapie heeft me stukje bij beetje gegrepen. Toen ik aan de studie begon (aan de Hogeschool Leiden) was dat vanuit minimale interesse. Ik wist niet precies wat ik wilde doen, en fysiotherapie leek me een leuke studie, ook omdat ik graag sportte (voetbal en turnen). En dat was dat.

Gegrepen door het vak

De studie was een wisselend succes. De theorie boeide me zeer en toen de stages begonnen viel alles echt op zijn plek. Vanaf dat moment was ik gegrepen door het vak. Zo zeer, dat ik na afronden van de studie méér wilde weten. Ik besloot te blijven studeren met een masteropleiding in Bewegingswetenschappen.

Dat komt ook omdat ik precies wil precies weten waar ik het over heb, ik wil meer perspectief op de klachten, meer technische achtergrond en dichter bij hedendaags onderzoek. Deze aanvullende studie zorgt er voor dat ik in de praktijk de ruimte heb om met mijn patiënten mee te bewegen. Als een oefenprogramma je moeilijk valt, of het slaat niet aan, dan kunnen we variëren.

Het belang van mijn patiënt staat voorop

Als fysiotherapeut ben ik alert, betrokken, scherp en dicht bij de patiënt. Je zult merken dat ik aandachtig en actief luister en dat ik precies wil begrijpen wat een klacht voor jou betekent. Tijdens het onderzoek, de analyse en eventueel aanvullende tests richt ik me op het klachtgebied, de regio en de ‘beweegketen’ van de klacht. Ik wil de oorzaak vinden én begrijpen. Na onderzoek en analyse heb ik een goed beeld van je klacht. Als de beste behandeling van die klacht niet tot mijn vaardigheden behoort, verwijs ik je door naar een collega. Ik voel me verantwoordelijk voor het opzetten van de beste behandeling —niet degene die mij toevallig goed ligt.

Variatie en uit je comfort zone

Ik werk nauw samen met mijn patiënten. Je hebt grip op het doel en de manier waarop we daar komen. Je gaat het ook grotendeels zélf doen. Ik begeleid je, geef je informatie over je klacht, mogelijke methoden om er aan te werken, wat je in gedrag moet veranderen en wat bijvoorbeeld betere houdingen, bewegingen en belastingen zijn. Ik geef je variëteit in oefeningen en zal je uitdagen uit je comfort zone te komen. Je zult aspecten van hoe je leeft, werkt of beweegt moeten veranderen en daarvoor is het belangrijk nieuwe gewoonten aan te wennen. Dat doen je door het allemaal net een beetje anders te doen.

Mooi: met mensen werken

Ik vind het geweldig leuk om met mensen te werken. Vooral als het veel verschillende mensen zijn. Van topsporters tot mensen die revalideren en senioren die met oefentherapie grip houden op chronische aandoeningen. Het is allemaal inhoudelijk boeiend en het houdt me scherp om met verschillende mensen in verschillende fasen in hun leven te werken.

Naast het praktijkwerk blijft inhoudelijke verdieping en opleiding een grote rol in mijn professionele leven spelen. Wie weet combineer ik het binnenkort met een vanuit de praktijk begeleid onderzoek in de regio.

Nerissa