1477647080-1459433756-melanie (1)

Zoek je goede Echografie?

Maak vandaag nog je afspraak

Fijn dat je hier bent, ik ben Melanie, fysiotherapeut in Den Haag. Mijn collega's en ik helpen je graag bij lichamelijke- en pijnklachten.

  • Altijd direct een afspraak in de buurt
  • Contracten met alle zorgverzekeraars
  • Ruim 12.000 tevreden patiënten geholpen

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 20.30 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden

Home » Jouw behandeling » Echografie

Echografie bij Fysio Den Haag


Wat is echografie?

Echografie is een onderzoeksmethode die door middel van geluidsgolven afbeeldingen maakt. Hiermee kunnen we de zachte en harde weefsels die onder de huid liggen bekijken zodat we een nog betere diagnose kunnen stellen. Zo zien we bijvoorbeeld aandoeningen van botten en scheurtjes in de spieren.

Wanneer krijg je een echo?

Een fysiotherapeut doet eerst een regulier onderzoek. Als dan besloten wordt dat we echt ‘onder de huid’ moeten kijken, kunnen we een echo als aanvullend onderzoek doen. De echo zorgt ervoor dat we achter de oorzaak van de klacht komen zodat we daar een juiste behandeling voor kunnen inzetten.

Hoe werkt een echo?

Een echo doen we op en om de plek waar je klachten ervaart. Door middel van een gel op de huid kan de echokop via geluidsgolven ‘kijken’. De beelden komen in zwart-wit op een scherm te staan. Op dit beeldscherm bekijkt en interpreteert de fysiotherapeut wat er te zien is. De geluidsgolven zijn zo hoog dat wij ze als mensen niet kunnen horen. Overigens doet een echo geen pijn en is het niet schadelijk voor je.

Een diagnose stellen

Een fysiotherapeut is getraind om deze zwart-wit-beelden te vertalen naar een diagnose. We kunnen de uitslag vaak direct met je doornemen. Na het stellen van een diagnose stellen we een behandelplan op die toegespitst is op jouw klacht en lichaam. We kunnen vaak direct aan de slag!

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag?

Wat onze klanten zeggenWil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 20.30 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden