headerimage

Heb je last van Artrose?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Den Haag. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Artrose.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830607 WhatsApp

Wat te doen bij artrose


Kan een fysiotherapeut uitweg bieden bij artrose?

Au! Je hebt last van je heup. Zit het soms ook in je knie, of verbeeld je je dat? Het speelt in elk geval al een poosje, eerst subtiel door wat strammigheid en pijn in de ochtend. Nu wordt het echter steeds erger, je zou graag wat verlicht worden van de pijn en stijfheid in je lichaam.

Ontdek de juiste bewegingen

Samen gaan we ontdekken welke bewegingen goed bij jou passen. Hoe jouw persoonlijke beweegschema eruitziet, hangt ervanaf wat jouw lichaam aankan, wat je persoonlijke doel is en wat je zelf graag wil. Je vertelt ons eerst over de geschiedenis van je klacht en over je gezondheid in het algemeen, om vervolgens een lichamelijk onderzoek te kijken. Deze twee stappen samen zorgen voor een weloverwogen behandeling onder begeleiding van een professionele fysiotherapeut.

Elke behandeling kent meerdere behandeldoelen. We wijzen de gebieden aan waar je klachten hebt, bespreken jouw doelen en hoe we die zouden kunnen bereiken. Onze praktijk beschikt over verschillende methoden, dus je kunt zelf aangeven of onze suggesties aansluiten bij jouw wensen. In elk geval spelen jouw motoriek en lichaamshouding een centrale rol in het proces. Verder geven we je oefeningen, al dan niet met hulpmiddelen, en word je geïnformeerd over welke sporten en activiteiten je zou kunnen uitvoeren.

Evolutie van artrose

Artrose kent de volgende drie stadia:

  • het komt weleens voor dat de artrose bij toeval wordt ontdekt op een röntgenfoto; hoewel je nog geen klachten hebt, vindt er al slijtage plaats,
  • in stadium twee krijg je al moeite met bewegen, dit gaat gepaard met heftige pijn. In dit stadium ben je waarschijnlijk al door je huisarts doorverwezen naar een fysiotherapeut,
  • het laatste stadium wordt gekenmerkt door een paar zwellingen, ontstekingen en soms zelfs losgelaten stukjes bot.

Aandacht voor je operatie

Bij hevige artrose, kom je in aanmerking voor een operatie, waarbij je een kunstheup- of knie krijgt. Samen werken we aan je spieren, nog voordat de operatie begint. Dit doen we door gerichte oefenigen te doen die de kracht in de spieren rondom het gewricht, terugbrengen. Daarnaast houd je je conditie en algehele fitheid op peil met behulp van een reeks speciale oefeningen.

Na de operatie word je beperkt in de bewegingen die je mag maken. Je huis wordt hierop aangepast, door een verhoging aan te brengen voor je wc, je bed en je stoelen. Overweeg daarom ook om her en der in huis wat handgrepen te monteren, in de douche heb je hier bijvoorbeeld veel profijt van. Ook bukken is uit den boze: je krijgt krukken mee en moet voldoende rust nemen. Laat je dan ook niet verleiden om iets in het huishouden te doen!

\

Al snel na je operatie staan wij bij je op de stoep, om te beginnen aan de eerste set oefeningen. Hierna geven we je een schema, waar je precies kan zien welke oefeningen je zonder begeleiding kunt herhalen. Andere oefeningen doen we alleen samen, zodat we de juiste begeleiding kunnen bieden.

Versleten en vervormde gewrichten

Het is een akelig geluid, dat gekraak in het kritieke gewricht. Daarnaast voel je gewrichtspijn, afkomstig van de interne slijtage. Helaas is er vaak meer gaande, zoals vervormde botten in het gebied: knobbels kunnen jouw bewegingsvrijheid beperken en resulteren in nog meer pijn.

Werk met aandacht aan je herstel

We maken graag zo snel mogelijk kennis! In elk stadium van artrose, kunnen wij je gericht helpen met herstel. Zowel voor specifieke bewegingen als voor het verbeteren van je uithoudingsvermogen, kun je bij ons terecht. Je krijgt net zoveel professionele begeleiding als waar je artrose om vraagt.

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top