headerimage

Heb je last van Slijmbeursontsteking schouder?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Den Haag. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Slijmbeursontsteking schouder.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830607 WhatsApp

Optimale genezing van een slijmbeursontsteking


Ik wil me gewoon kunnen bewegen!

Het lijkt wel alsof je het kunt voelen. Bij elke beweging die je maakt. Als je je rustig houdt, verdwijnt de pijn. Maar zodra je ook maar iets doet, snijdt het erin. Het heeft invloed op je nachtrust en je gemoed (je bent narrig). Je bent voortdurend met die pijn bezig. Je wil snel geholpen worden. Heel snel..

Je hebt het al een tijdje voor je uitgeschoven

Laat ons raden: je hebt er al langere tijd last van. Je dacht: “Ik kijk het wel even aan,” en “kom op, niet aanstellen.” Logisch, vooral in het begin is er best mee te leven. Je past je aan, zo gaat dat. Niet wetend dat je daarmee de klacht verergerde waardoor het nu zo pijnlijk is.

Nu je de stap gezet hebt om er iets aan te doen, doe je er goed aan snel in actie te komen. Omdat het een slijmbeursontsteking is. En omdat we je goed, zorgvuldig en snel kunnen helpen.

Of je bent doorgestuurd…

Heeft de huisarts je doorgestuurd? Veel cliënten worden behandeld met rust, medicatie en fysiotherapie. Het is onze taak de lasten te verlichten, maar vooral om herhaling te voorkomen. We besteden daarom ook aandacht aan je leefstijl: het werk dat je doet, hoe je zit, welke sporten je doet en hoe je die doet. Vaak komt de klacht door een herhaaldelijk verkeerd gemaakte beweging. Aan ons om er achter te komen welke beweging dat is en hoe je die kunt veranderen.

Die pijn, die moet weg

Dat is onze eerste zorg. Zolang je pijn hebt, kun je eigenlijk niet aan de spierkracht werken.

Dat zit zo: de pijn komt van de druk die je spieren op de slijmbeurs uitoefenen. Daarom heb je minder last als je ontspant. Er is dan geen druk op de slijmbeurs en dus voel je geen pijn. Je lichaam weet dat ook. Onbewust houdt het de kracht uit het gebied. Feitelijk maakt je lichaam je spieren even slapper om de pijn te verlichten. Knap van je lichaam, maar de kracht moet wel hersteld worden.

Met oefeningen die gericht zijn op soepele, ontspannen spieren, geef je het gebied meer ruimte. De druk verlicht. Je slijmbeurs heeft meer vrijheid en wordt minder snel geprikkeld. Als de pijn voor een groot deel verdwenen is, brengen we de spierkracht terug.

Behandeling helemaal afmaken

Het herstelproces kan soms maanden duren. Gedurende die tijd kun je zelf veel doen om de pijn te verlichten en het proces te versnellen. Je moet jezelf wel in acht nemen en de spieren niet overbelasten.

Als we ongeveer twee weken in de behandeling zijn, zijn de ergste pijnen weg en kun je bijna alles weer normaal doen. Er zijn patiënten die het dan wel best vinden. Pijn weg. Al klaar. Die patiënten zien we dan zes maanden later met dezelfde klacht —maar dan erger.

Ook al voel je je goed: maak de behandeling helemaal af. Sterke, soepele spieren houden het gebied gezond en weerbaar. Je voelt je beter en voorkomt terugval.

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top