headerimage

Zoek je goede Manuele therapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Den Haag. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Manuele therapie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830607 WhatsApp

Manuele therapie bij Fysio Den Haag


Fysiotherapie is een vorm van fysieke therapie die alles te maken heeft met je bewegingsapparaat. Daarnaast zijn er specialisaties zoals dry needling, deep tissue massage of manuele therapie die kunnen helpen specifieke problemen op te lossen. Manuele therapie is een van de specialistische richtingen binnen de fysiotherapie.

Wat is manuele therapie?

De naam zegt het al: manuele therapie is letterlijk handwerk. Bij klachten rondom je wervelkolom, zoals pijn of spanning in je rug of nek, gaan we door middel van zogeheten ‘manipulaties’ aan de slag met de harde delen van het pijnlijke gebied. We maken korte, snelle bewegingen waarmee we het gewricht los kunnen maken. Soms hoor je dan een klikgeluid.

Wanneer manuele therapie?

Een fysiotherapeut stelt tijdens een eerste gesprek een diagnose waarna we direct met je aan de slag gaan. Soms zien we meteen dat manuele therapie een startpunt is, soms komen we er gaandeweg achter. Bij klachten als hoofdpijn, last van de nek of moeite met bewegen van de rug is manuele therapie een gangbare methode.

Snel resultaat

We werken bij manuele therapie met vastzittende gewrichten die door de therapie vrijkomen. Je voelt direct dat de spanning en pijn afneemt en dat je bewegingen soepeler gaan. Na het loskrijgen van de gespannen gebieden moet je echter wel nog aan de slag met de opbouw van spierkracht en werken aan een juiste houding.

Professionele manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie waar een aparte opleiding voor gevolgd moet worden. Bij Fysio Den Haag werken we uitsluitend met getrainde professionals. We hebben een BIG-registratie, een geldig diploma en zijn vaak aangesloten bij NVTM (Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie).

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top