headerimage

Heb je last van Gescheurde enkelbanden?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Den Haag. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Gescheurde enkelbanden.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830607 WhatsApp

Gescheurde enkelband? Kom naar Fysio Den Haag!


…AU! Gescheurde enkelbanden…

Het was behoorlijk heftig toen je viel, kermend van de pijn lag je daar. Vanaf dat moment kon je eigenlijk niets anders dan schreeuwen en hulp roepen. Nu je een beetje van de schrik en de pijn bent bekomen, voornamelijk omdat je je enkels niet belast, ben je op zoek naar een professional. Iemand die jou kan begeleiden bij het herstelproces en jou helpt deze nare gebeurtenis in de toekomst te voorkomen.

Volg altijd de instructies van de Spoedeisende Hulp op

Bewegen lukt nauwelijks. Een bezoekje aan de fysiotherapeut krijg je waarschijnlijk bijna niet voor elkaar. Toch is het belangrijk om ons even te zien, zodat we op een beheerste manier het herstelproces kunnen starten. Daarom kunnen we naar je toe komen als je dat wil, zodat je niet zelf de deur uit hoeft. Je kunt bellen of e-mailen om zo snel mogelijk een afspraak te maken.

In de tussentijd heb je advies gekregen over hoe je jouw gescheurde enkelbanden moet verzorgen. Als de pijn wat minder wordt en de paniek over is, vergeet je al snel de instructies die je van de Spoedeisende Dienst kreeg. Maar probeer de tips zo goed mogelijk op te volgen, dat geeft jou een voorsprong tijdens het herstelproces. Ook voorkom je op deze manier dat het nog een keer gebeurt.

Oftewel: rustig aandoen, goed koelen met ijs, compressie en met de voeten omhoog. Dat gaat lukken toch? Tot snel!

Het is meer dan je enkel

Dat is eigenlijk best wel logisch, want je enkel draagt jouw gewicht. Vaak ontstaat deze klacht als je een verkeerde houding aanneemt, jezelf overbelast of als je veelvuldig verkeerde bewegingen maakt. Het komt bijna niet voor dat dit alleen je enkel is, meestal gaat het helemaal door tot je heup. Je lichamelijk onderzoek gaat dan ook over een groter gebied, waar we kritisch naar je houding kijken en je spieren controleren. Je wordt onmiddellijk geholpen en je krijgt een individueel hersteltraject, maar daarnaast neem je ook deel aan een verbeterprogramma waarin je werkt aan motoriek en houding. Hierdoor krijg je meer inzicht in je eigen lichaam: wat je lichaam kan, wat zwakke punten zijn en met welke bewegingen je extra moet oppassen.

De hulp van een professional

Successen worden pas geboekt als je de juiste begeleiding hebt. Het liefst zo snel mogelijk, zodat je bij de allereerste stap, namelijk het tapen of het aanleggen van een brace, al hulp krijgt. Hoewel je nog niet zoveel kunt doen, kan de voorbereiding voor het herstelproces natuurlijk al beginnen. Dit door middel van zachte oefeningen voor spierversoepeling. Het programma is op jouw lichaam aangepast, maar bevat wel oefeningen die gebaseerd zijn op beproefde oefeningen. Elke stap moeten we namelijk met aandacht nemen.

Vergeet niet dat je veel tijd kwijt bent aan je herstel. Je wil altijd sneller dan dat je kan, maar dat is niet verstandig. Hoe frustrerend het ook kan zijn, we slepen jou erdoorheen!

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top