headerimage

Zoek je goede Echografie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Den Haag. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Echografie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830607 WhatsApp

Echografie bij Fysio Den Haag


Wat is echografie?

Echografie is een onderzoeksmethode die door middel van geluidsgolven afbeeldingen maakt. Hiermee kunnen we de zachte en harde weefsels die onder de huid liggen bekijken zodat we een nog betere diagnose kunnen stellen. Zo zien we bijvoorbeeld aandoeningen van botten en scheurtjes in de spieren.

Wanneer krijg je een echo?

Een fysiotherapeut doet eerst een regulier onderzoek. Als dan besloten wordt dat we echt ‘onder de huid’ moeten kijken, kunnen we een echo als aanvullend onderzoek doen. De echo zorgt ervoor dat we achter de oorzaak van de klacht komen zodat we daar een juiste behandeling voor kunnen inzetten.

Hoe werkt een echo?

Een echo doen we op en om de plek waar je klachten ervaart. Door middel van een gel op de huid kan de echokop via geluidsgolven ‘kijken’. De beelden komen in zwart-wit op een scherm te staan. Op dit beeldscherm bekijkt en interpreteert de fysiotherapeut wat er te zien is. De geluidsgolven zijn zo hoog dat wij ze als mensen niet kunnen horen. Overigens doet een echo geen pijn en is het niet schadelijk voor je.

Een diagnose stellen

Een fysiotherapeut is getraind om deze zwart-wit-beelden te vertalen naar een diagnose. We kunnen de uitslag vaak direct met je doornemen. Na het stellen van een diagnose stellen we een behandelplan op die toegespitst is op jouw klacht en lichaam. We kunnen vaak direct aan de slag!

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top