headerimage

Zoek je goede Sportfysiotherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Den Haag. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Sportfysiotherapie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830607 WhatsApp

Fysio Den Haag is gespecialiseerd in sporttherapie


Herstel zo snel mogelijk van een sportblessure

Een verstapping, een tackle, overmoedig gedrag tijdens de training, vergeten te stretchen en alle oorzaken die nu nog niet genoemd zijn. Ze resulteren in de nachtmerrie van iedere sporter: een blessure. Veel sporten hebben weer een andere blessure die vaak voorkomt, zo staat voetbal bekend om de enkel– of knieblessures terwijl hockeyers en atleten eerder te maken krijgen met een hamstringblessure.

Gewoon pech of speelt er meer?

Het is soms een momentopname, een plotselinge beweging die verkeerd uitpakt of een verstuiking of verzwikking. Veel vaker zien we dat de klacht een lange geschiedenis heeft, een reeks van foutieve bewegingen, een training boven je niveau of een verkeerde lichaamshouding. Het kan zelfs in iets simpels zitten als het dragen van verkeerde sportschoenen. Door herhaling, kan de klacht zich langzaam ontwikkelen met alle ongemakken van dien. Daarna krijg je waarschijnlijk pijn na je training en uiteindelijk sla je de training zelfs over.

Dit zijn de ‘blessureklassiekers’ per sport

In principe beschermt sport je botten, spieren en pezen. De beweging zorgt voor kracht, souplesse en stevigheid. Toch schuilt er in sporten ook een gevaar, als je te intensief aan de bak gaat kunnen er verschillende dingen misgaan op allerlei plekken in het lichaam. Denk aan elleboogblessures van het golfen, hockeyen en tennissen en voetblessures vanwege het hardlopen.

Voor sportblessures hebben we een persoonlijk behandelplan.

Elk behandelplan is op maat gemaakt, met een focus op pijnverlichting, versterken, steviger maken, het versoepelen en het verlengen van de spieren. Wees niet verbaasd als je eerst rustig aan moet doen. We begrijpen dat dit lastig is, zeker als je je team moet teleurstellen. Daarom proberen we jou zo snel mogelijk terug op dat veld te krijgen, maar wel op een veilige en verantwoorde manier. Zodat je niet over een paar maanden opnieuw op de stoep staat met dezelfde blessure.

Het verwijderen van knopen en verklevingen

Vaak is het gebied rondom het pijncentrum ook aangetast, de spieren zijn verkrampt en er zijn her en der wat verklevingen en knopen. Stap een is dus om deze te verwijderen, herstellen doe je namelijk vanuit je spieren. Zolang die een mooie lengte hebben en sterk zijn, heb je minder kans op herhaling.

Versterk je spieren met een persoonlijk schema

Aan het einde van het herstelproces ligt de focus op krachtherstel: met aandacht en stap voor stap begin je weer te sporten. Eerst met een specifiek trainingsschema met een warming-up en cooling-down ritueel, die een even grote rol spelen als de krachttraining zelf. We stemmen dit programma af op de sport die jij beoefent en houden rekening met wat voor jou wel of niet mogelijk is. Je merkt al gauw dat de houding en motoriek het verschil kunnen maken tussen ‘herstel’ en ‘duurzaam herstel.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top