headerimage

Heb je last van Schouderpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Den Haag. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Schouderpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830607 WhatsApp

Veilig herstellen van schouderklachten


Zo snel mogelijk verlost zijn van schouderklachten

Je merkt het vrijwel altijd: je hoeft je arm maar op te tillen of je jas aan te trekken. Zelfs als je in bed ligt voel je het nog. En dan nog niet te spreken over allerlei standaarddingen die plotseling teveel zijn. Je wordt er moe en gefrustreerd van en realiseert je dat je eigenlijk veel minder doet dan je zou willen doen, simelweg omdat het pijn doet. Waar het vandaan komt weet je niet, maar je wil wel dat het stopt. En wel nu.

Veelvoorkomende klacht

Maar liefst 20% van de mensen is ooit in aanraking geweest met schouderklachten: soms uit het niets, maar meestal is het een klacht die al langere tijd sluimert.

Bijna al onze patiënten vinden het een verschrikkelijke pijn: het vreet aan je en het voelt alsof je lichaam enorm beschadigd is. Gelukkig komt dit heel zelden voor, wellicht dat je daar een beetje hoop uit kunt putten.

Wat is de oorzaak van de pijn in je schouder? Waarschijnlijk ontstaat deze door de inklemming van je spieren en pezen. Oftewel, je spieren werken niet naar behoren omdat je schoudergewricht uit evenwicht is. Dit zorgt voor beknelde spieren en dus minder bewegingsvrijheid. Als je iets probeert te doen wat je spieren niet aankunnen, geeft dit hevige pijn.

Spierversterking realiseren

Het is belangrijk dat je de tijd neemt voor het herstel en er niet direct 100% induikt. Geen zorgen: het hoofddoel is dat we de spieren in je schouders sterk en krachtig maken. Eigenlijk verrichten je schouderspieren wonderwerk: je arm kan in vrijwel elke richting draaien. Dit komt door een samenwerking tussen pezen, gewrichten maar hoofdzakelijk spieren die de beweging controleren waardoor ze het gewricht kunnen dragen.

Bij schouderklachten is het zo dat bovenstaande spieren veel kracht hebben verloren. Daarom zal er hard gewerkt worden om de spieren weer op peil te kunnen krijgen.

Rust en controle

Om te beginnen moet je oefeningen doen die gericht zijn op de versoepeling van je spieren. Als je direct de kracht van je spieren gaat aanspreken, dan is dat te vroeg vanwege de knopen en de verklevingen: je kunt de klachten verergeren. Daarom werk je langzaam maar gestaag aan oefeningen die gericht zijn op bewegingsvrijheid en rust in jouw schouder. Je zult versteld staan van de snelle resultaten: sommige lichamen hebben maar een klein beetje hulp nodig om er weer bovenop te komen.

Herstelschema

Gelukkig is de pijn na de eerste fase al flink verminderd. In de tweede fase starten we daarom met krachttraining, die ervoor bedoeld is om jouw spieren weer de controle en de kracht te geven die ze nodig hebben om de complexe schouderbewegingen te kunnen faciliteren.

Het oefenschema is helemaal gepersonaliseerd en wordt in overleg met jou gemaakt. Elke oefening op het schema is gericht op het herstel van je schouderklachten. Het gaat hier om veel herhaling en een opbouw in kracht. Je zult snel vooruitgang zien!

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top