headerimage

Zoek je goede Fysiotherapie aan huis?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Den Haag. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Fysiotherapie aan huis.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830607 WhatsApp

Fysiotherapie bij jou thuis


Opgelet! Je krijgt niet altijd een vergoeding voor fysiotherapie aan huis. Soms heb je zelfs een verwijzing van een huisarts nodig, het is dus verstandig om je zorgverzekering even na te kijken.

Als je thuis moet blijven of langskomen onmogelijk is

Het kan voorkomen dat langskomen geen optie is. Misschien heb je het heel erg druk, kun je geen vervoer regelen of is je klacht simpelweg te ernstig. Veel mensen schuiven de behandeling daarom voor zich uit, verplaatsen afspraken of besteden simpelweg geen aandacht aan de klacht. Hiermee gaat de kwaliteit van je leven drastisch achteruit!

Als je er te lang mee rondloopt, kun je zelfs chronisch schade oplopen. Daarom komen wij graag naar jou toe als jij niet naar ons toe kunt!

Welke klachten behandelen we thuis?

Er zijn klachten waarbij je aan huis gekluisterd bent, bijvoorbeeld als je geopereerd bent en bijvoorbeeld een nieuwe knie of heup hebt gekregen. Een ander voorbeeld is een acute hernia, of bepaalde spierziekten. Ook behandelen wij Amyotrofisch Lateraal Sclerose en beroerte-revalidatie.

Voordelen van thuisfysio

Het is niet alleen heel praktisch dat je fysiotherapeut naar je huis komt, ook kan het de behandeling ten goede komen.

  • Ten eerste hoef je de deur niet uit en ken je de omgeving, waardoor je misschien beter uit je woorden komt. Het voelt vertrouwd, je zit niet in een klinische omgeving en je zit in je eigen stoel of ligt op je eigen bed. Gewoon net iets prettiger allemaal.
  • Ook krijgen wij dan inzicht in waar jij de oefeningen straks zult uitvoeren. Er moet namelijk veel initiatief vanuit jezelf komen, initiatieven die voornamelijk thuis gaan plaatsvinden. We kunnen de oefeningen alvast proberen, en dat op de plek waar het straks ook echt gaat gebeuren!
  • Het kan zo zijn dat we de oorzaken achterhalen, als je computer bijvoorbeeld in een rare positie staat of je een verkeerde zithouding hebt in je lievelingsstoel. Wellicht buig je wel te ver over het aanrecht, of zien we iets anders waarna we gerichte hulp kunnen bieden.

Is er nog iets anders waar ik op moet letten?

Eigenlijk niet, er is geen voorbereiding vereist en je hoeft geen meubels te verplaatsen. Wij zullen werken binnen jouw omgeving. Ook verschilt een behandeling thuis niet van die op een praktijk, dus kunnen we ook prima dry-needling of massages geven.

De behandelingen zijn ook tijdens de thuisbehandeling ingericht op jouw individuele klacht en jouw leefstijl. Vaak krijg je hier een trainingsprogramma bij met spierversoepelende oefeningen.

Zeer geschikt voor senioren

We hebben van senioren een positieve terugkoppeling over hun thuisbehandeling gekregen. Als het echt moet, kunnen ze zelf de praktijk bezoeken maar dat kost toch best nog wat moeite en geregel. Een thuisbehandeling is daarom ook een stuk toegankelijker. Onze fysiotherapeuten hebben al heel erg veel senioren geholpen, dus weten exact waar ze mee bezig zijn.

Klachten kunnen nog wel eens ingewikkeld zijn en gezondheidsproblemen kunnen meerdere oorzaken hebben en er zijn diverse ouderdomsklachten. Al deze klachten zijn gesneden koek voor ons. Veel fysiotherapeuten helpen de senioren om zolang mogelijk zelfstandig te blijven wonen.

Plan een afspraak, dan komen we naar je toe!

De afspraak zelf wordt heel veel makkelijker bij een thuisbehandeling. Plan het wanneer het jou het beste uitkomt, dan zien wij jou binnenkort voor een intake. Tijdens dit eerste gesprek vertel jij de klachten en verrichten we een lichamelijk onderzoek met persoonlijke actiepunten. Als jij ook enthousiast bent, kun je direct daarna beginnen met de oefeningen. Dus bel ons gerust of vul het contactformulier in, dan helpen wij jou verder!

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top