headerimage

Heb je last van Verstuikte enkel?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Den Haag. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Verstuikte enkel.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830607 WhatsApp

Bij Fysio Den Haag herstel je snel van je enkelblessure


Voorkom herhaling van de blessure!

Het gebeurde in een split-second en het zat een beetje tussen vallen en struikelen in. Je moest direct zitten en werd misselijk van de pijn. Eenmaal thuis ging je met je been omhoog en gooide je er flink wat ijs op. Opstaan kan wel, maar gaat niet echt van harte. Lopen is ook nog geen optie. Dus kijk je online hoe je kan herstellen en wat je kunt doen om dit niet nog eens mee te maken.

Eigenlijk heb je twee wensen: 1. Dit moet zo snel mogelijk over zijn en 2. Je enkel mag geen zwakke plek worden.

Je voorkomt een zwakke plek met de juiste verzorging

Het is niet vreemd om te denken dat herhaling makkelijk plaatsvindt: veel mensen die hun enkel verstuikt hebben, hebben een vergroot risico om het nog een keer te verstuiken. Meestal door een te vluchtig en ondoordacht herstelproces. Het is dan ook heel belangrijk om de voorgeschreven krachttraining te blijven doen.

De kans op herhaling ligt 100% aan de kracht van je spieren. Zodra je geen pijn hebt, denk je al gauw dat je hersteld bent, maar dat is niet het geval. De desbetreffende spieren zijn namelijk nog steeds niet sterk genoeg; onverwachte bewegingen worden nog steeds niet bijgestuurd. Dat kan een poosje goed gaan, maar het is waarschijnlijker dat de verstuiking opnieuw voorkomt.Hoe vaker de herhaling, hoe sneller het een zwakke plek wordt.

Zorgvuldig je spieren versterken

Je spieren moeten herstellen voordat je ze kunt versterken. Als je je enkel verzwikt, worden je spieren heel kort maar hevig opgerekt, wat spierverklevingen geeft. We starten rustig, want je spieren kunnen pas getraind worden als ze weer helemaal soepel en sterk zijn. Dus krijg je een paar zachtere oefeningen om de souplesse in je spieren terug te brengen. Ook zullen we een tape- of bracebandage aanbrengen, om je spieren te beschermen tegen schokken, bewegingen en draaiingen die ze nog niet aan kunnen.

Krachtige spieren, juiste motoriek en goede lichaamshouding

We stellen een individueel beweegplan voor jou op, met gerichte oefeningen om langzaam maar zeker de spieren rondom je enkel sterker te maken. Hier komt een stukje eigen verantwoordelijkheid bij kijken: hoe strikter je het schema aanhoudt, hoe sneller je herstelt. Daarnaast doen we lichamelijk onderzoek om je motoriek te achterhalen, is er misschien een specifieke reden voor verzwikking? Als we de oorzaak kunnen ontdekken, kun je een volgende verzwikking wellicht voorkomen.

Herstel zo snel mogelijk, kom langs!

Het is belangrijk om je enkel zo snel mogelijk te herstellen, om verdere schade te beperken. Je vindt het wel de moeite waard om wat tijd te investeren hierin, om zo chronische klachten te voorkomen.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top