headerimage

Heb je last van Verstuikte enkel?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Den Haag. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Verstuikte enkel.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830607 WhatsApp

Bij Fysio Den Haag herstel je snel van je enkelblessure


Voorkom herhaling van de blessure!

Het gebeurde in een split-second en het zat een beetje tussen vallen en struikelen in. Je moest direct zitten en werd misselijk van de pijn. Eenmaal thuis ging je met je been omhoog en gooide je er flink wat ijs op. Opstaan kan wel, maar gaat niet echt van harte. Lopen is ook nog geen optie. Dus kijk je online hoe je kan herstellen en wat je kunt doen om dit niet nog eens mee te maken.

Eigenlijk heb je twee wensen: 1. Dit moet zo snel mogelijk over zijn en 2. Je enkel mag geen zwakke plek worden.

Je voorkomt een zwakke plek met de juiste verzorging

Het is niet vreemd om te denken dat herhaling makkelijk plaatsvindt: veel mensen die hun enkel verstuikt hebben, hebben een vergroot risico om het nog een keer te verstuiken. Meestal door een te vluchtig en ondoordacht herstelproces. Het is dan ook heel belangrijk om de voorgeschreven krachttraining te blijven doen.

De kans op herhaling ligt 100% aan de kracht van je spieren. Zodra je geen pijn hebt, denk je al gauw dat je hersteld bent, maar dat is niet het geval. De desbetreffende spieren zijn namelijk nog steeds niet sterk genoeg; onverwachte bewegingen worden nog steeds niet bijgestuurd. Dat kan een poosje goed gaan, maar het is waarschijnlijker dat de verstuiking opnieuw voorkomt.Hoe vaker de herhaling, hoe sneller het een zwakke plek wordt.

Zorgvuldig je spieren versterken

Je spieren moeten herstellen voordat je ze kunt versterken. Als je je enkel verzwikt, worden je spieren heel kort maar hevig opgerekt, wat spierverklevingen geeft. We starten rustig, want je spieren kunnen pas getraind worden als ze weer helemaal soepel en sterk zijn. Dus krijg je een paar zachtere oefeningen om de souplesse in je spieren terug te brengen. Ook zullen we een tape- of bracebandage aanbrengen, om je spieren te beschermen tegen schokken, bewegingen en draaiingen die ze nog niet aan kunnen.

Krachtige spieren, juiste motoriek en goede lichaamshouding

We stellen een individueel beweegplan voor jou op, met gerichte oefeningen om langzaam maar zeker de spieren rondom je enkel sterker te maken. Hier komt een stukje eigen verantwoordelijkheid bij kijken: hoe strikter je het schema aanhoudt, hoe sneller je herstelt. Daarnaast doen we lichamelijk onderzoek om je motoriek te achterhalen, is er misschien een specifieke reden voor verzwikking? Als we de oorzaak kunnen ontdekken, kun je een volgende verzwikking wellicht voorkomen.

Herstel zo snel mogelijk, kom langs!

Het is belangrijk om je enkel zo snel mogelijk te herstellen, om verdere schade te beperken. Je vindt het wel de moeite waard om wat tijd te investeren hierin, om zo chronische klachten te voorkomen.

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top