headerimage

Heb je last van Rugpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Den Haag. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Rugpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830607 WhatsApp

Effectief en duurzaam herstel van rugklachten


Misselijk van de pijn in je onderrug

Vast herkenbaar: je strekt je rug recht naar achter en ademt zwaar. Je zucht: dit kon je rug duidelijk nog niet aan. Je hebt maar een kort stuk gelopen, toch zit je al te zweten. Je voelt je onevenwichtig, ongebalanceerd, moe en hebt veel frustraties. Hoewel het een fysieke klacht is, bezorgt het je wel een rotgevoel. Daarom is het nu tijd om professionele hulp te zoeken, zodat je weet wat je ertegen kunt doen. Alles om dit gevoel te stoppen!

Ruggen zijn zwakke plekken

De rug is een kwetsbaar gedeelte van je lichaam en 25% van de mensen heeft weleens last van rugklachten. Een veelvoorkomende reactie op rugklachten is het pakken van rust: een middag op bed liggen, niks meer tillen et cetera. Je merkt dat het beter gaat en pakt je dagelijkse werkzaamheden weer op, hoewel je weet dat dit waarschijnlijk een zwakke plek is en blijft. En dat blijkt inderdaad zo te zijn: deze keer lossen je klachten zich niet vanzelf op.

Herhaalde klachten

Toen je iets wilde oprapen, schoot het ineens in je rug. Of toen je de lamp wilde vervangen… Daar stond je dan, helemaal verstijfd van de pijn. Veel mensen herkennen de momenten waarop de klachten voorkomen. Maar wist je dat het moment helemaal niet zo’n grote rol speelt? Het gaat erom dat deze kleine gebeurtenis net teveel is voor je rug, waardoor je de klachten krijgt. Maar eigenlijk is je rug al langer instabiel.

Deze instabiliteit wordt in stand gehouden als je herhaaldelijk verkeerde houdingen aanneemt, bepaalde bewegingen te maken of door overbelasting tijdens het sporten.Je spieren zijn er constant op gericht om jouw rug zo sterk en stevig mogelijk te maken. Hierbij verrichten spieren werk waar ze eigenlijk niet geschikt voor zijn, wat resulteert in spanningen.

Denk aan corrigeren, het ontzien van kwetsbare plekken en het faciliteren van beweegcomfort. Als deze spanningen langere tijd aanhouden, wordt de klacht geforceerd en heeft het slechts een verkeerde draai nodig rugklachten te veroorzaken.

Behandeling op maat voor een duurzaam resultaat

De fysiotherapeuten van fysiotherapie Den Haag werken intensief samen met de cliënten. Daarom vragen we jou zoveel mogelijk informatie over alle onderdelen van de klacht, van het begin tot nu.

Daarna gaan we je lichaam en spieren onderzoeken, om nog een beter inzicht te krijgen in de klacht. Daarnaast zijn we benieuwd naar je leefstijl: kun je hier wellicht dingen in aanpassen? Op basis van de informatie die jij geeft, stellen we een nauwkeurig herstelprogramma op waarin je de gepaste begeleiding krijgt.

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top