headerimage

Zoek je goede Medical taping?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Den Haag. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Medical taping.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830607 WhatsApp

Medical taping bij Fysio Den Haag


Het belang van goed werkende spieren

Als je lichaam zich optimaal beweegt en je zit lekker in je vel sta je er niet bij stil wat de waarde is van goed werkende spieren. Tot het moment dat iets pijn gaat doen, je overbelast raakt, of je zelfs een gedeelte van je bewegingsvrijheid kwijtraakt.

Spieren zorgen voor meer dan optimale beweging

Je spieren zijn de basis voor alle bewegingen die je met je lichaam kunt maken. Maar dit is niet alles! Ze spelen ook een rol in het beheer van je lichaamstemperatuur en helpen je bij de bloedsomloop. Het is mede daarom van extra groot belang om niet met klachten door te lopen maar deze direct aan te pakken.

Medical taping als ondersteuning

Bij sommige klachten is het van belang dat je in je bewegingsvrijheid belemmerd wordt, dit doen we door middel van sporttape. Bij medical taping gaan we voor het tegenovergestelde resultaat: door de huid iets op te tillen en je spieren te ondersteunen geven we je bewegingsvrijheid terug zodat je optimaal kunt bewegen zonder dat het pijn doet.

Het herstellen vermogen van je lichaam

We brengen medical tape aan rondom de gebieden die een extra steuntje kunnen gebruiken. Hierbij wordt de bloedsomloop gestimuleerd en haalt het druk van de zenuwen. Zo wordt er een ideale situatie gecreëerd waarbij je lichaam zijn eigen herstellend vermogen in kan schakelen om zichzelf te genezen.

Drie-stappen-plan

Om je te helpen met je klachten werken we middels een drie-stappen-plan. De eerste stap is losmaken, dan lang maken en ten slotte sterk maken. Om dit te realiseren krijg je een eigen oefenprogramma die je thuis uit kunt voeren. De medical tape werkt hierbij als hulpmiddel zodat je zo snel mogelijk je zwakke spieren kunt herstellen, gespannen spieren kunt ontlasten of je houding kunt corrigeren.

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top