headerimage

Heb je last van Fibromyalgie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Den Haag. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Fibromyalgie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830607 WhatsApp

Behandel je fibromyalgie bij Fysio Den Haag


Bij elke handeling heb ik pijn. Gaat dit ooit over?

Het is teveel om op te noemen: stramme en stijve spieren, spierpijn en ook nog eens hoofdpijn en regelmatig onwel. Ook je nachtrust lijdt eronder, waardoor je nog vermoeider raakt. Daarnaast zijn sommige plekken extreem gevoelig en doet het erg zeer als je erop drukt. Wat het precies is, weet je ook niet zo goed. Wat je wel weet, is dat je er vanaf wil zijn!

Pijnlijke spieren en weefsels

Dat is de vertaling van de medische term fibromyalgie. Fibro staat voor weefsel, mio voor spieren en algia voor pijn. Dat is dus een mooie samenvatting van hoe je je voelt. Wat precies de oorzaak is? Daar zijn onderzoekers het nog niet over eens. Wat ertegen te doen valt, is gelukkig wel bekend.

Blijf in elk geval in beweging

Het is logisch dat je bij hevige pijn minder actief bent, dat stimuleert niet echt een actieve leefstijl. Daarom merk je dat je conditie minder wordt en je klachten langzaam verergeren. Om dit proces tegen te gaan, krijg je verschillende oefeningen die voor versoepeling in je spieren en gewrichten zorgen. Daarnaast zorgen krachtoefeningen dat de spieren enigszins sterk blijven. Ook kun je ons alles vragen over hoe je actief kunt blijven; een beetje fietsen, wandelen of een lesje aquagym zouden bijvoorbeeld prima kunnen.

Hoe moet ik mijn fibromyalgiescore interpreteren?

Veel fibromyalgiepatiënten hebben al een lang traject achter de rug. Het duurt vaak even voordat de ziekte herkend wordt, dat brengt veel onzekerheid met zich mee. De klachten zijn reëel: de pijn is gegrond, je bent duidelijk vermoeid en duizeligheid en slecht slapen zijn ook duidelijke kenmerken. Maar het is vaak lastig om het beestje bij de naam te noemen. Als je op papier de checklijst bij langs gaat, mankeer je niets. Pijnbeleving is vaak per persoon verschillend, daarom werken behandelaars graag met de zogeheten ‘score’. Deze wordt bepaald aan de hand van een vragenlijst, jij vult in hoe erg de pijn is die je ervaart. Daardoor weet de fysiotherapeut een beetje wat de klacht voor invloed op jou heeft, en kan er samen met jou een behandelplan worden opgesteld.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top