headerimage

Heb je last van Peesontsteking knie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Den Haag. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Peesontsteking knie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830607 WhatsApp

Zorgvuldig herstellen van peesontsteking


Een snel herstel, zonder dat de blessure terugkeert.

De peesontsteking bevindt zich rondom je knie, en dat is duidelijk zichtbaar: er zit een zwelling. Daarom houd je rust, maar je kan ook bijna niet anders vanwege de pijn. Al helemaal als je de knie doorbuigt, doet het zeer. Hoewel de kern van de pijn zich onder de knieschijf bevindt, kan je het in het gebied eromheen ook voelen tijdens het buigen. Natuurlijk betekent dit dat je moest stoppen met sporten en dat je niet meer dat kunt doen wat je leuk vindt. Het liefst zou je morgen weer beginnen! Maar hoe krijg je dat voor elkaar en hoe voorkom je deze vervelende blessure in de toekomst?

Professionele hulp met gegarandeerd resultaat

Je knie heeft absoluut baat bij de rust die je neemt. Het is een beetje ene slinkse klacht, die zelf aangeeft hoe snel het herstel optreedt. Dus zullen we goed moeten luisteren naar de signalen van jouw lichaam. Je kunt het goed aflezen aan het ontstekingscentrum: de pijn ontstaat bij beweging. Dus doen we er goed aan om te starten met het ontspannen van de spieren, waardoor je weinig druk uitoefent op de pees en dus ook minder pijn ervaart.

Het doel dat we voor ogen hebben, is dat jouw spieren weer stevig en sterk zijn en je in de toekomst niet nog een keer een peesontsteking krijgt. Elke stap van het herstelproces, is honderd procent gefocust op jouw pijngrens: bij pijn stoppen we onmiddellijk met de oefening. Elke beweging wordt rustig en aandachtig gemaakt, waardoor de klachten elke week afnemen terwijl je spieren verbeteren. Dit herhalen we totdat we zeker weten dat de pees volledig hersteld is.

Scheurtjes zijn de boosdoeners

Pezen zijn de verbindingsstukken tussen spieren en botten. Je moet het zo zien: het bot wordt door de spier heen en weer getrokken, via je pees. De pees heeft dus behoorlijk wat gesjor te verduren, en daar zijn ze ook voor gemaakt. Overbelasting is meestal ook geen probleem, omdat dit simpelweg weleens kan gebeuren. Alleen als het gaat om terugkerende overbelasting, kan het misgaan. Als je bijvoorbeeld een keer te fanatiek sport, of telkens verkeerde bewegingen maakt thuis of op je werk. Dan komen er scheuren in de pezen, die uiteindelijk de veroorzaker van peesontsteking zijn.

Je zult iets moeten veranderen

Ontsteking ontstaat altijd door stelselmatige overbelasting van de pees. En overbelasting is iets dat we zelf in de hand hebben. Dus, hoe kunnen we er samen voor zorgen dat je je gedrag aanpast zodat je niet terugvalt in overbelasting? De therapie stelt ons in staat om zo snel mogelijk de oorzaak van de overbelasting te vinden. Zodra die is gevonden, krijg je oefeningen die jouw gedrag zullen beïnvloeden zodat je motoriek verbetert, je werkhouding wordt aangepast en je goed voorbereid gaat sporten. Hierdoor IS én BLIJFT de klacht weg.

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top