headerimage

Heb je last van Polsklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Den Haag. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Polsklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830607 WhatsApp

Goed herstellen van een polsblessure


Ik wil WhatsApp weer kunnen gebruiken…

Dit is maar een voorbeeld. Het gaat erom dat je alledaagse dingen weer wilt doen, zoals het wassen van je haar. Je had niet gedacht het ooit te kunnen zeggen, maar je verlangt zelfs weer naar de afwas. En typen, waaronder dus ook berichten sturen naar je vrienden. Sinds je bent gevallen, doet je pols zeer. Je kunt prima leven met de pijn, maar je hebt wel gemerkt dat het niet vanzelf stopt. Wat kun je doen om zo snel mogelijk van je klachten af te zijn?

Wat is er precies aan de hand?

Je viel en je ving jezelf vervolgens op met je handen. Door de klap die je maakte, zijn je banden en het kapsel dat om je pols zit, erg opgerekt. Kort maar krachtig, waardoor de banden zijn beschadigd. Gelukkig niet zo ernstig, maar het geeft wel klachten. Wellicht waren jouw polsen ook een beetje verdikt en zat er een blauwe plek op.

Onze behandeling zorgt ervoor dat je spieren vrijgemaakt worden, ze zijn nu nog een beetje stug en stram door de klap. Daarna zorgen we dat je spieren weer krachtig worden en je weer een sterke pols terug krijgt.

Je zou al binnen een week genezen kunnen zijn.

Als je snel handelt en de kneuzing is niet al te zwaar, dan kun je vaak al heel gauw de alledaagse dingen weer doen. Als de kneuzing wat ernstiger is, dan duurt dit langer, soms wel een maand. Maar ook tijdens die behandeling treedt de verbetering al vrij snel op: je kunt steeds makkelijker bewegen en je voelt de kracht in je polsen terug komen.

Actieplan:

Net gevallen? Dit moet je doen:

  • houd de pols koel; leg vier keer een kwartier ijs op je pols
  • houd de pols rustig en bel ons, zodat we een drukverbandje kunnen aanleggen.
  • leg je pols het liefst hoog (nog boven je borst)

Pijnlijke pezen, belangrijke spieren.

Je polsspieren moeten hun kracht terugkrijgen! Langdurig herstel begint vrijwel altijd met het rust. Om de dag doe je wat kleien oefeningen die de spieren versoepelen.

Als je spieren goed zijn losgemaakt, doe je rekoefeningen die de verkramping in je spieren oplossen. Zodra je weer elke beweging met je pols kunt maken, krijg je een gepersonaliseerd beweegschema van ons die de focus legt op kracht, bewegingsvrijheid en coördinatie van je spieren.

Herstel snel, kom langs.

Een onbehandelde polsblessure is niet fijn, de klachten kunnen verergeren en het herstel wordt lastiger. De reden om te wachten (geld, drukte et cetera) wegen vast niet op tegen chronische gevolgen.

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top