1477647080-1459433756-melanie (1)

Zoek je goede manuele therapie?

Maak vandaag nog je afspraak

Fijn dat je hier bent, ik ben Melanie, fysiotherapeut in Den Haag. Mijn collega's en ik helpen je graag met jouw klacht.

  • Altijd direct een afspraak in de buurt
  • Contracten met alle zorgverzekeraars
  • Ruim 12.000 tevreden patiënten geholpen

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 20.30 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden

Home » Jouw behandeling » Manuele Therapie

Manuele therapie bij Fysio Den Haag


Fysiotherapie is een vorm van fysieke therapie die alles te maken heeft met je bewegingsapparaat. Daarnaast zijn er specialisaties zoals dry needling, deep tissue massage of manuele therapie die kunnen helpen specifieke problemen op te lossen. Manuele therapie is een van de specialistische richtingen binnen de fysiotherapie.

Wat is manuele therapie?

De naam zegt het al: manuele therapie is letterlijk handwerk. Bij klachten rondom je wervelkolom, zoals pijn of spanning in je rug of nek, gaan we door middel van zogeheten ‘manipulaties’ aan de slag met de harde delen van het pijnlijke gebied. We maken korte, snelle bewegingen waarmee we het gewricht los kunnen maken. Soms hoor je dan een klikgeluid.

Wanneer manuele therapie?

Een fysiotherapeut stelt tijdens een eerste gesprek een diagnose waarna we direct met je aan de slag gaan. Soms zien we meteen dat manuele therapie een startpunt is, soms komen we er gaandeweg achter. Bij klachten als hoofdpijn, last van de nek of moeite met bewegen van de rug is manuele therapie een gangbare methode.

Snel resultaat

We werken bij manuele therapie met vastzittende gewrichten die door de therapie vrijkomen. Je voelt direct dat de spanning en pijn afneemt en dat je bewegingen soepeler gaan. Na het loskrijgen van de gespannen gebieden moet je echter wel nog aan de slag met de opbouw van spierkracht en werken aan een juiste houding.

Professionele manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie waar een aparte opleiding voor gevolgd moet worden. Bij Fysio Den Haag werken we uitsluitend met getrainde professionals. We hebben een BIG-registratie, een geldig diploma en zijn vaak aangesloten bij NVTM (Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie).

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag?

Wat onze klanten zeggenWil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 20.30 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden