1477647080-1459433756-melanie (1)

Zoek je goede manuele therapie?

Maak vandaag nog je afspraak

Fijn dat je hier bent, ik ben Melanie, fysiotherapeut in Den Haag. Mijn collega's en ik helpen je graag met jouw klacht.

  • Altijd direct een afspraak in de buurt
  • Contracten met alle zorgverzekeraars
  • Ruim 12.000 tevreden patiënten geholpen

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 20.30 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden

Home » Jouw behandeling » Manuele Therapie

Manuele therapie bij Fysio Den Haag


Naast standaardbehandelingen, kunnen fysiotherapeuten zich specialiseren. Een richting is ‘manuele therapie’, deze richt zich vooral op je gewrichten en wordt vaak toegepast als iemand klachten heeft rondom de wervelkolom. Denk bijvoorbeeld aan pijn en/of spanning in je (onder)rug of nek.

Fysio Den Haag specialiseert zich onder andere in manuele therapie. Daarnaast houden we ons ook bezig met dry-needling, massage en andere oefeningen gericht op de zachte delen van je lichaam. Manuele therapie daarentegen, is eerder geschikt voor ‘harde’ delen zoals de wervelkolom.

Wanneer is manuele therapie de oplossing?

Als je vaak hoofdpijn hebt, last van je nek hebt of moeite hebt met het bewegen van je rug, dan kan manuele therapie jou helpen. Daarnaast zijn duizeligheid bij nekbewegingen en klachten aan de torso ook bekend bij manuele therapeuten, net als lage rugklachten en schouderklachten. Elke patiënt is uniek, daarom kijken we per persoon welke behandeling het meeste effect zal hebben.

Er is direct vooruitgang

Dat is misschien wel het allerfijnste aan manuele therapie: je ziet heel snel resultaat. Je voelt het gewoon, de pijn neemt af en bewegingen gaan soepeler. Vaak komen vastzittende gewrichten als het ware ‘vrij’, waardoor je nieuwe energie krijgt om weer lekker te gaan bewegen. Het voelt een beetje als een overwinning als je oefeningen doet die je eerst helemaal niet kon. Hier stopt het proces nog niet, thuis moet je ook aan de slag met je lichaamshouding en bewegingsrituelen.

Wat doen manuele therapeuten precies?

Je kon het misschien al afleiden uit de naam, maar het is echt handwerk. De therapeut beweegt de spieren rondom het gewricht op zo’n manier, dat de balans hersteld wordt. Natuurlijk is er ook voor jou werk aan de winkel, wij geven je instructies waarna je aan de slag kunt met doeltreffende oefeningen.

Manuele therapeuten ‘manipuleren’ vaak, dit houdt in dat ze het gewricht een korte, snelle beweging geven. Wellicht hoor je dan een soort klikgeluid, vandaar ook dat dit in de volksmond vaak ‘kraken’ wordt genoemd. De beweging doet gelukkig geen pijn, het voelt hooguit wat apart.

Kies bij voorkeur een goed opgeleide fysiotherapeut

De diagnose bepaalt hoe de therapeut de beweging uitvoert, in welke richting deze plaatsvindt et cetera. De therapeut zal nooit uit het niets op dingen gaan duwen, maar luistert goed naar je klachten. Kijk daarom even na of de fysiotherapeut een BIG-registratie heeft, een geldig diploma heeft en of hij of zij aangesloten is bij NVMT (de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie).

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag?

Wat onze klanten zeggenWil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 20.30 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden