1477647080-1459433756-melanie

Last van carpaal tunnel syndroom?

Maak vandaag nog je afspraak

Fijn dat je hier bent, ik ben Melanie, fysiotherapeut in Den Haag. Mijn collega's en ik helpen je graag met jouw klacht

  • Altijd direct een afspraak in de buurt
  • Contracten met alle zorgverzekeraars
  • Ruim 12.000 tevreden patiënten geholpen

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 20.30 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden

Home » Jouw klacht » Carpaal tunnel syndroom

Carpaal tunnel syndroom behandelen


Mijn hand werkt niet meer mee

Met de tinteling die ontstaat door het Carpaal tunnel syndroom, kun je nog wel leven. Het wordt pas echt vervelend als het gevoel in je vingers verdwijnt, zoals je dat misschien ook herkent van slapende voeten. Een naar gevoel. Nog erger is de pijn, die je kunt voelen in je gehele onderarm. Er zijn ook momenten dat je hand plotseling kracht verliest, waardoor je weleens iets hebt laten vallen. Uit het niets. Het liefst wil je weer een normale hand, is dit mogelijk?

Beknelde zenuw

De oorzaak is welbekend: er zit waarschijnlijk een zwelling in je hand. Om precies te zijn in je carpaal tunnel, vandaar ook de naam van dit ongemak. Deze zwelling wordt door beweging groter en groter en drukt op een zenuw, hierdoor doet het bewegen van je hand zeer.

Massage is de oplossing

Carpaal tunnel syndroom kun je behandelen door te masseren en door veel oefeningen te doen. Met de massage stimuleer je pezen en de bloedsomloop, twee factoren die je genezing ten goede komen. Ook zorgt massage ervoor dat zwak en ontstoken weefsel afbreekt.

Oefening baart kunst

Tijdens de behandeling hebben we ook oog voor je onderarm, schouders en nek. De spieren in deze gebieden gaan we vervolgens versterken door jou kracht verhogende oefeningen mee te geven. Het uiteindelijke doel is natuurlijk dat je hand weer gewoon meewerkt! De krachttraining is gericht op je hele arm, van de vingers in je hand, tot de pols, de ellenboog en tenslotte zelfs de schouder. Bovendien zal je op termijn vrijer kunnen bewegen door gerichte rekoefeningen.


Volgens de externe expert

Dit is wat Thuisarts zegt over: Carpaal Tunnel Syndroom.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag?

Wat onze klanten zeggenWil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 20.30 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden