1477647080-1459433561-dennis (1)

Heb je last van reuma?

Maak vandaag nog je afspraak

Fijn dat je hier bent, ik ben Dennis, fysiotherapeut in Den Haag. Mijn collega's en ik helpen je graag met jouw klacht

  • Altijd direct een afspraak in de buurt
  • Contracten met alle zorgverzekeraars
  • Ruim 12.000 tevreden patiënten geholpen

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 20.30 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden

Home » Jouw klacht » Reuma

Meer energie ondanks reuma


Hoewel ik reuma heb, wil ik geen activiteiten opgeven

Waarschijnlijk weet je wel wat reuma voor gevolgen heeft voor je dagelijks leven: sommige bewegingen gaan lastig, je energielevel is vrij laag en je ervaart alledaagse dingen ineens als belastend. Ook de inconsistentie van reuma is lastig: de ene dag heb je vrijwel nergens last van, de dag erna voel je je plotseling tien jaar ouder. Het liefst blijf je zo lang mogelijk zelfstandig en fit.

Hoeveelheid energie en uithoudingsvermogen

Op drie manieren kunnen we iets voor jou betekenen. Eerst richten we een behandelingsplan voor jou in, die gefocust is meer uithoudingsvermogen, versoepeling van de gewrichten en krachtigere spieren. Gedurende dit proces krijg je van ons de juiste begeleiding en krijg je meer inzicht in je lichaam en in de ziekte. Heb je moeite met bepaalde bewegingen? Wij helpen je door doeltreffende oefeningen mee te geven, gericht op bewegingen die jij nog als een uitdaging ervaart. Daarnaast is er aandacht voor je lichaamshouding en coördinatie. Voor een goed resultaat, is het belangrijk dat je het beweegschema nauwkeurig opvolgt.

Reuma Den Haag

Beweeg op de goede manier

Tijdens het bewegen, voel je dat je meer energie krijgt. Dit is goed, je hoeft je niet in te houden en kunt lekker in beweging blijven. Let er wel op dat je bewust beweegt, oftewel met beleid, focus en onder begeleiding. Op deze manier behouden je spieren hun souplesse en kracht. Grijp het moment: nu je meer energie en kracht hebt, kun je naar hartenlust bewegen. Doe dit ook, het liefst vijf dagen per week. Hierbij is een versnelde ademhaling tijdens het bewegen al genoeg, dus je hoeft er niet ineens helemaal tegenaan.

Krijg je bewegingen terug. Kom langs.

Als je een poos met klachten rondloopt, gaat het niet alleen niet over, ook wordt het steeds lastiger om te herstellen. Het brengt je lichaam dus schade aan door niet langs te komen. Dat is zonde, het herstellen is het geld en de tijd die je investeert, dubbel en dwars waard. Denk je eens in hoe prettig het is om straks te leven zonder last te hebben!

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag?

Wat onze klanten zeggenWil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 20.30 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden