Volledig herstel na hamstringblessure
Wat kun je het beste doen als je een hamstringblessure hebt?
Je zette je met de volle 100% in om een diepe bal te spelen of een sprintje te trekken. Je ging helemaal voor dat doelpunt. Maar dat lukte helaas niet, in plaats daarvan ging je gestrekt op het veld, met veel pijn. Hinkelend verliet je vervolgens het hockeyveld, ondersteund door je stick. Deze blessure is een beetje tricky, teamgenoten vertelden je al eens dat deze klacht verstrekkende gevolgen kan hebben. Omdat jij niet wil dat je hamstringblessure chronisch wordt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk behandeld worden.
Voorkom dat het chronisch wordt
De hamstringblessure is een uitdagende klacht waarbij je spier krachtig is, maar de souplesse mist. Hierdoor kun je heel makkelijk je spieren forceren, iets wat je natuurlijk niet wil. We zien helaas veel patiënten die verder sportten zonder begeleiding en die nu langskomen met een chronische blessure. Die patiënt wil jij natuurlijk niet zijn!
Daarom staan wij garant voor jouw herstel. Hierin zorgen we voor een rustige aanpak, zodat je jezelf letterlijk en figuurlijk niet voorbijloopt. Zodat je op een rustige manier herstelt zonder weer te snel alles te geven.
Is een hamstringblessure erg?
Waar zitten die hamstrings ook alweer? Het is een grote groep spieren die aan de achterkant van je bovenbeen zitten. Dit grote, sterke blok is vaak verrekt of gescheurd en komt in drie vormen voor:
- Eerstegraads blessure: daar ben je vast wel mee bekend. Bijna iedereen heeft dat weleens gehad, vaak omdat de warming-up niet goed was. De blessure zit hem vooral in verrekking met hooguit een paar kleine scheurtjes in de spiervezels. In rust voel je er niets van, alleen als je beweegt is het pijnlijk. En je kunt precies aanwijzen waar het zeer doet.
- Tweedegraads blessure: ook dit komt regelmatig voor. Het verschil is dat er hierbij meer spierweefsel gescheurd is, waardoor het zowel pijn doet bij beweging als rust. Als je goed kijkt, zie je misschien wel een blauwe plek. Je kunt minder goed aanwijzen waar de pijn zit, het is vaak een groter deel dat pijnlijk is.
- Derdegraads blessure: gelukkig erg zeldzaam. In deze situatie is je spier helemaal gescheurd, wat ontzettend veel pijn doet en waarbij je waarschijnlijk een operatie nodig hebt.
Blijf in elk geval in beweging!
Wij geven jou een trainingsschema op maat. Je begint altijd met oefeningen die jouw spieren rust geven en versoepelen, daarna richten we ons steeds meer op stretches totdat jij toe bent aan krachttraining. Zorg ervoor dat je in deze fase voldoende beweging krijgt. Hiervoor kun je het beste niet-belastende sporten uitoefenen, zoals zwemmen. Dit om overbelasting te voorkomen.
Zorg dat je snel herstelt! Kom langs.
Een onbehandelde hamstringblessure maakt herstel lastiger. Hoe langer je wacht, hoe meer je jouw spieren beschadigt. Dat is natuurlijk zonde, want de redenen om niet langs te komen wegen niet op tegen een chronische klacht (te druk, te duur, doorzettingsvermogen).
Je hebt de hulp van een professional nodig en je moet voor jezelf kiezen. Wij staan voor je klaar om je te begeleiden! Bel gerust of vul het contactformulier in. Tot snel!