headerimage

Heb je last van Parkinson?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Den Haag. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Parkinson.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830607 WhatsApp

De rol van fysiotherapie bij Parkinson


Ik heb Parkinson, maar wil niet opgeven

De toekomst is onvermijdelijk: je zult tot steeds minder in staat zijn. Nu kun je ook minder doen dan eerst, maar je hebt nog wel controle over de basisbewegingen. Het is alsof je nachtmerrie werkelijkheid wordt: eerst wordt aankleden een uitdaging, vervolgens lopen, uiteindelijk zelfs eten… Je hebt er alles voor over om het ernstige resultaat van Parkinson zo lang mogelijk uit te stellen. Je hoopt dat fysiotherapie hier een rol in kan spelen.

Gepersonaliseerd schema

Parkinson is geen makkelijke ziekte, er zijn allerlei klachten, symptomen en behandelingsmethoden. Hoe de behandeling er precies uit komt te zien, verschilt dan ook per situatie. Wel richten wij ons vrijwel altijd op het verbeteren van je vitaliteit en uithoudingsvermogen en zoeken we naar een antwoord op jouw eigen vragen en klachten. Ook zal het schema per stadium verschillen, je begint met het versterken van bepaalde spiergroepen en uiteindelijk werk je aan je balans. Per detail besteden we aandacht aan het behoud en de verbetering van je beweging.

Beginfase Parkinson

Op dit moment kun je nog van alles, daarom werken we met een geschikt bewegingsprogramma waarbij we je spieren versoepelen en versterken. Er is aandacht voor je evenwichtsorgaan, de kracht in je spieren en je conditie en uithoudingsvermogen. Beschouw het als een investering in de toekomst: je verkleint de kans op blessures in de toekomst. Ook val je minder snel, omdat je met meer zelfvertrouwen kunt bewegen.

Gevorderde Parkinson

Je krijgt steeds meer moeite met bewegen. Ook krijg je balansproblemen en merk je dat je minder uithoudingsvermogen hebt. Je merkt dit vooral tijdens specifieke bewegingen, zoals opstaan, iets pakken of je omdraaien in bed. Je kunt ons vertellen welke bewegingen vooral lastig zijn, dan zorgen wij voor oefeningen die zich speciaal daarop richten.

We helpen jou om constant een oogje in het zeil te houden wat betreft je lichaam. Hierdoor kun je elk signaal van achteruitgang opmerken en dat bij ons aangeven. Als wij weten hoe het ervoor staat, kunnen wij ons programma aanpassen op jouw lichaam. Op deze manier behoud je een actieve levensstijl zonder iets te forceren of te beschadigen.

Vergevorderde Parkinson

Zorg voor voldoende beweging, het liefst vijf dagen per week. Even zwemmen of een wandeling maken helpen al. Hierbij hoef je niet urenlang te wandelen, drie keer tien minuten is even effectief.

Als je van nature een sportief type bent, ga dan zo lang door als je aankunt. Sluit je bijvoorbeeld aan bij een speciale Parkinson zwemgroep. Natuurlijk helpen wij jou graag om een goede groep uit te zoeken.

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top