headerimage

“Na een zorgvuldige diagnose heb ik een goed beeld van de klacht en de manier om aan je herstel te werken.”

quote

Eerst sport, dan school

Judo. Ik sportte op vrij hoog niveau. Om op dat niveau goed te presteren moet sport op nummer 1 staan. Dat wist ik. En dat wilde ik ook. Ik vond het prachtig en gaf er graag al mijn tijd aan. Toen ik kon gaan studeren was dan ook het enige wat ik dacht: welke opleiding kan op nummer 2? Ik dacht dat sportmarketing licht genoeg zou zijn.

Dat was misschien wel waar, maar het vak kon me niet boeien. Het was puur theoretisch, het onderwerp sprak me niet aan en ik kwam er achter dat ik liefst met mensen werk. Ook daarom maakte ik de overstap naar fysiotherapie. Nog steeds met de gedachte dat de sport op nummer 1 zou blijven.

Eerst fysiotherapie…

Dat veranderde tijdens mijn studie. Stukje bij beetje veroverde fysiotherapie de eerste plaats. En dat is altijd zo gebleven.

Sport blijft in mijn werk een belangrijke rol spelen. Ik ben de helft van de tijd op de praktijk aanwezig als allround fysiotherapeut, de andere helft werk ik als krachttrainer voor academies in de Regio Den Haag. Die verdeling bevalt me heel goed. Ik streef ernaar het beste uit je te halen. Of het nu topsport is, of veilig en zonder terugval je werk kunnen doen: dat geeft altijd voldoening.

Aansluiting vinden bij de patiënt

Als fysiotherapeut zoek ik de aansluiting bij de patiënt. Na zorgvuldige diagnose heb ik een goed beeld van de klacht en de manieren om aan je herstel te werken. Ik leg je voor wat ik denk dat de beste manier is, maar geef ook alternatieven. Het belangrijkste deel van het werk ga je zelf doen, vandaar dat ik wil dat je een programma kiest waar je je lekker bij voelt. Ik leg je de mogelijkheden voor, vertel je wat meer over de voor- en nadelen van elke optie en laat dan de keuze aan jou over.

Actief herstellen

Sport en bewegen is belangrijk; ook in de behandeling. Ik zal je altijd zo snel mogelijk aan het werk zetten; aan het onderhoud van je lichaam. Dat moet je sowieso doen; net als een gebouw, vraagt je lichaam zorg en aandacht voor de fundamentele functies. Ik help je lichaam sterker te worden, belastbaarder. Zodat de klacht niet alleen vermindert of verdwijnt, maar ook niet snel terug zal komen.

Een goede diagnose en meteen aan de slag

Om dat goed te kunnen doen, is de diagnose doorslaggevend. Je vertelt wat er speelt en ik zal doorvragen op de precieze klachten, wanneer je pijn voelt of welke bewegingen je niet kunt maken. Ik vraag ook door op je leef- en beweegstijl en of je misschien al een verleden met deze klacht hebt. Vervolgens onderzoek ik je lichamelijk; ik kijk hoe je beweegt, doe specifieke tests om oorzaken te vinden en uit te sluiten. Ik probeer je die eerste afspraak ook meteen een kleine oefening te geven of een advies over je houding of beweeggedrag. Ik leg je het behandelplan voor en als dat je aanspreekt, kunnen we meteen aan de slag.

Doelgericht werken

Je werkt toe naar een doel. Of het nu een 100% training is, je dagelijks werk of een specifiek beweegdoel. Je krijgt de middelen om zelf de regie te nemen in het traject. De oefeningen en trainingen zijn een leidraad, het programma is de route. Ik adviseer je op de uitvoering van de oefeningen en controleer je voortgang. Zo krijg je macht over je ontwikkeling. Dat stimuleert je om ook na de behandeling scherp te blijven op het klachtgebied.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Bekijk ook

Top