headerimage

“Het gaat me allemaal om de patiënt. Ik word blij als ik iemand kan helpen. Als iemand minder pijn heeft.”

quote

Werken in de zorg

Dat ik iets met zorg zou doen was altijd wel duidelijk. Wat het precies zou worden… lange tijd leek kinderarts mij de mooiste optie. Maar, de loting was pittig. Hoewel mijn kansen waarschijnlijk niet veel lager waren dan voor velen, vond ik ze te laag. Ik had niet de beste papieren. Die had ik wél voor fysiotherapie. Ook die opleiding heeft een loting, maar daarvoor waren mijn kansen een stuk gunstiger. Dus, bedacht ik me: ik ga fysiotherapie studeren en specialiseer me later in kinderfysiotherapie.

Fysiotherapie voor iedereen

Tijdens die studie kwam ik in aanraking met sportfysiotherapie. Razend interessant, veelzijdig, inhoudelijk uitdagend. En, ik was er goed in. Dat bleek ook na de studie, ik kon direct aan het werk. Overigens niet alleen als fysiotherapeut van sporters en topsporters, maar voor iedereen. De combinatie houdt me scherp.

Een fysiotherapeut die er echt voor je is

Als fysiotherapeut zet ik mijn vakkennis doelgericht in. In mijn ogen zijn persoonlijke vaardigheden als meeleven, goed kunnen luisteren, motiveren en een programma op maat kunnen bieden zeker net zo belangrijk als de theorie. Ik vind het vooral belangrijk om me te beseffen wat een klacht voor mijn patiënt betekent. Dat kan voor mensen met dezelfde klacht heel verschillend zijn.
Ik ben sterk in de analyse en behandeling; en vooral in de communicatie. Patiënten voelen zich gehoord en begrepen. Ze snappen dat ik verder kijk dan de klacht, dat ik integer werk en in alle gevallen het belang van de patiënt voorop zet.

Gecombineerde behandeling

Voor je herstel werk ik met een gecombineerde behandeling van ‘hands-on’- en oefentherapie. Het een ondersteunt het ander. De ‘hands-on’ behandeling schept de voorwaarden voor veilig en doeltreffend trainen. Het bestaat uit massage, dry-needling of bijvoorbeeld taping. Met de oefentherapie bouw je vervolgens kracht op; dat verbetert de belastbaarheid van het gebied dat door je klacht zwakker is geworden. De gecombineerde behandeling is zorgvuldig, bedachtzaam, doelgericht en geeft je voldoende handvatten zelf aan de slag te kunnen. Het is dé manier om te werken aan jezelf.

Begrijpen wat er met je gebeurt

Het delen van kennis is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Ik wil dat je begrijpt wat er in je lichaam gebeurt. Wat de gevolgen zijn als je bijvoorbeeld te snel weer te hard gaat trainen, waar je op kunt letten in je beweging, en hoe je houding je klacht beïnvloed. In mijn ervaring geeft kennis je in dit geval echt macht over het herstelproces. Hoe beter je begrijpt wat er aan de hand is, hoe groter de motivatie, discipline en controle.

Alles voor het welzijn van de patiënt

Het gaat me allemaal om de patiënt. Ik word blij als ik iemand kan helpen. Als iemand minder pijn heeft. Of als iemand beter kan presteren. Inhoudelijk is alles interessant en nog elke dag boeiend. Maar een patiënt die weer lekker kan bewegen… daar kan niets tegenop.
Reguliere patiënten, topsporter, sporters; ik doe het graag allemaal. Van prestatieverbetering op topniveau tot een langlopend revalidatieprogramma. Ze hebben met elkaar te maken. Mijn ervaringen met het een maken me beter in het ander.

De cirkel rond

En binnenkort, jawel, rond ik mijn master kinderfysiotherapie af. Wat ik als tiener bedacht, blijkt toch niet zover van de werkelijkheid. Naast volwassenen begeleid ik dan ook jonge sporters, topsporters en alle kinderen met klachten.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Bekijk ook

Top